Koronapikatesti antigeeni Covid-19

Fimean hyväksymä SARS-CoV-2-antigeenipikatesti on yksivaiheinen in vitro -testi, joka perustuu immunokromatografiaan. Nopea kvalitatiivinen antigeenin määritys nenän etuosan näytteestä. Näyte otettava 7 päivän kuluessa ensimmäisistä oireista. Ei tule olla ainoa perusta diagnosoimiseen tai sairauden poissulkemiseen. Aikuisten valvottava. Fimean hyväksymällä Boson SARS-CoV-2 -kotitestillä teet koronatestin nopeasti kotona tai vaikka työpaikalla. Testi on helppokäyttöinen ja mukana tulevat selkeät käyttöohjeet. Testi ei aiheuta kipua. Tulos valmistuu 15 minuutissa ja testin varmuus on lähes 99 % ohjeiden mukaan oikein tehtynä.

Paketti sisältää kaiken tarvittavan: näytepuikon, uuttoputken ja -liuoksen sekä näytekortin, joka näyttää testin tuloksen. Huomioithan negatiivisen tuloksen saadessasi taudin itämisajan (ks. ohje). Kotitesti ei ole virallinen koronatesti, vaan toimii suuntaa antavana.

 

Antigeenitestin tuloksen tulkintaohje (THL:n antama ohjeistus):

Positiivinen tulos

– mene viralliseen koronatestiin terveysasemallesi (kulloistenkin korona- ja maskiohjeistusten mukaisesi)
– suositus on olla omaehtoisessa karanteenissa ennen kuin menet viralliseen testiin ja jatkaa omaehtoista karanteenia myös testin jälkeen, kun odotat tuloksia
– terveysviranomaisen ottaman testin jälkeen noudata heidän ohjeitaan: jos PCR-testin tulos on positiivinen, terveysviranomaiset määräävät sinut eristykseen, kartoittavat altistuneet ja määräävät altistuneet karanteeniin

Negatiivinen tulos

– sinulla ei tällä testillä voida havaita koronavirustartuntaa (huom: kotitesti ei korvaa terveydenhuollon virallista testiä)
– sinulla voi mahdollisesti olla koronavirustaudin itämisaika meneillään ja tauti on todettavissa vasta myöhemmin
– huomioithan, että negatiivinen tulos ei vapauta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista
– jos sinulla kuitenkin on tai sinulle tulee koronavirukseen sopivia oireita, mene PCR-testiin terveydenhuoltoon (kulloistenkin koronaohjeistusten mukaisesti)